Nabídka vín

Ryzlink rýnský

Ročník 2021 – Polosladké víno

Charakteristika

Orgasmický ryzlink z totálně přezrálých hroznů napadených ušlechtilou plísní. Meruňky, zahradní ovoce, med, vše v dokonalé souhře.

Vinifikace

Víno pozvolna kvasilo déle než dva měsíce, zráním na lahvi bude ještě zajimavější.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Uzená sladkovodní ryba
Klasika na talíři:
Borůvkové knedlíky sypané perníkem
Tohle bude bomba!:
Foie Gras, karamelizované hrušky Williams

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Výběr z bobulí
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Drnholec
Trať Šibeniční vrch
Archivace 2021–2027
Teplota podávání 7–10 °C
Alkohol 13 %
Zbytkový cukr 44,8 g/l
Kyseliny 9,8 g/l
Datum sběru 26. 10. 2021
Cukernatost 27,6 stupňů
Množství lahví 740

325 Kč

Cukrová Vata

Ročník 2023 – Polosladké víno

Charakteristika

Víno s vyšším zbytkovým cukrem. Moje mládí na špejli.

 

Vinifikace

Hrozny dozrály do výběru z bobulí a víno má projev sladkého dezertu.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Zmrzlina
Gastronomie Klasika na talíři:
Palačinky s ovocem
Gastronomie Tohle bude bomba!:
Císařský trhanec

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Archivace 2023-2028
Teplota podávání 7-9 °C
Alkohol 14,0 %
Zbytkový cukr 28,2 g/l
Kyseliny 7,5 g/l
Datum sběru 15.10.2023
Cukernatost 27,4 stupňů
Množství lahví 350

299 Kč

Žehlička

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Perzonifikace svěžesti. Výlet za blahem. Sen noci Pálavské.

 

Vinifikace

Jedná se o cuvée Rýňáku a Muškátu, postavené na ovocné svěžesti a uvěřitelnosti. A je suché!

Gastronomie

Ukroj a jez:
Srnčí paštika
Gastronomie Klasika na talíři:
Houbové ragů
Gastronomie Tohle bude bomba!:
Kalamáry

Přívlastek Pozdní sběr
Archivace 2024-2027
Teplota podávání 7-9 °C
Alkohol 13,0 %
Zbytkový cukr 5,6 g/l
Kyseliny 6,3 g/l
Datum sběru 12.9.2023
Cukernatost 21,4 stupňů
Množství lahví 350

299 Kč

Jedno

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Není nejlepší. Je Jedno. Pije se v ráji!

 

Vinifikace

Jedná se o cuvée Rýňáku a Vlašáku, v obou případech byly hrozny masivně napadeny ušlechtilou plísní. A je suché!

Gastronomie

Ukroj a jez:
Hodně nazrálé sýry
Gastronomie Klasika na talíři:
Hovězí pečeně se smetanovou omáčkou
Gastronomie Tohle bude bomba!:
Kohout na víně

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Archivace 2024-2027
Teplota podávání 7-9 °C
Alkohol 13,0 %
Zbytkový cukr 5,0 g/l
Kyseliny 6,8 g/l
Datum sběru 16.10.2023
Cukernatost 22,9 stupňů

299 Kč

Pálava

Ročník 2022 – Polosuché víno

Charakteristika

Plnotučná Pálava s opulentní aromatikou a absolutně harmonickou chutí. 

Vinifikace

Probíhalo ležení na kalech, nebylo s nimi mícháno.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Jahody a šlehačka
Klasika na talíři:
Asijská kuchně
Tohle bude bomba!:
Svatební dort

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Výběr z hroznů
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Sedlec u Mikulova
Trať Nad Nesytem
Archivace 2023–2027
Teplota podávání 7-9 °C
Alkohol 13,5 %
Zbytkový cukr 7,2 g/l
Kyseliny 7,4 g/l
Datum sběru 13.10.2022
Cukernatost 24,4 stupňů
Množství lahví 520

295 Kč

Tramín Červený

Ročník 2022 – Polosuché víno

Charakteristika

Strukturované víno s vůní koření, rozinek a medu, jemuž v chuti dominuje projev kompotu ze zahradního ovoce.

Vinifikace

Hrozny při sběru vykazovaly napadení ušlechtilou plísní. Aromatika vína tedy míří k medu, koření a ovoci. Víno bylo dlouho mícháno na jemných kalech, což umocnilo jeho rafinovanou strukturovanost. Tohle klidně archivujte, přátelé!

Gastronomie

Ukroj a jez:
Modré sýry
Klasika na talíři:
Svíčková na smetaně
Tohle bude bomba!:
Thai red curry

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Sedlec u Mikulova
Trať Nad Nesytem
Archivace 2023–2028
Teplota podávání 7–9 °C
Zbytkový cukr 9,3 g/l
Kyseliny 6,3 g/l
Alkohol 13,0 %
Datum sběru 20. 10. 2022
Cukernatost 27,4 stupňů
Množství lahví 800

295 Kč

Pálava

Ročník 2022 – Suché víno

Charakteristika

Dokonale zralé hrozny a šetrný proces výroby podtrhují odrůdovost vína. Zrání na jemných kalech podpořilo minerální konec vína.

Vinifikace

Bohaté ovocité víno, které vyniká svojí svěžestí. Kombinuje chuť dozrálého hroznu a citrusových plodů. V aromatice se projevuje vůni kvetoucí louky.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Salát Caesar
Klasika na talíři:
Pstruh na másle
Tohle bude bomba!:
Rissoto s mladým chřestem

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Sedlec u Mikulova
Trať Nad Nesytem
Archivace 2023–2025
Teplota podávání 7–9 °C
Zbytkový cukr 6,4 g/l
Kyseliny 6,9 g/l
Alkohol 12,5 %
Datum sběru 2. 10. 2022
Cukernatost 22,2 stupňů
Množství lahví 280

285 Kč

Ryzlink Vlašský Ořechová hora

Ročník 2022 – Suché víno

Charakteristika

Minerální křupavý Ryzlink, citrusový projev, naprostá odrůdovost, znatelný projev Terroir.

Vinifikace

Hrozny byly napadeny ušlechtilou plísní Botrytis Cinerea a po jejich pomletí následovala jednodenní macerace na rmutu. Šetrné lisování, zákvas pouze přírodními kvasinkami. Víno zrálo na jemných kalech, s nimiž bylo mícháno v týdenním intervalu.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Tartar z lososa
Klasika na talíři:
Filet ze pstruha, mladé brambory, pažitka
Tohle bude bomba!:
Candát v solné krustě

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Březí
Trať Ořechová hora
Archivace 2023–2027
Teplota podávání 7–9 °C
Zbytkový cukr 1,8 g/l
Kyseliny 6,4 g/l
Alkohol 13,0 %
Datum sběru 14. 10. 2022
Cukernatost 22,2 stupňů
Množství lahví 260

285 Kč

Rulandské bílé

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Mohutné a souměrné víno nechá naplno vyniknout skvělé trati. Krémovost prostupuje celé víno a podporuje jeho minerální konec.

Vinifikace

Víno se dělalo úplně samo. Samozřejmě proběhla práce s jemnými kaly.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Čerstvé uzené, křen, okurek
Klasika na talíři:
Vídeňský pajšl
Tohle bude bomba!:
Souse vide bůček, čočka

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Březí
Trať Liščí vrch
Archivace 2024–2027
Teplota podávání 7–9 °C
Alkohol 13,0 %
Zbytkový cukr 1,0 g/l
Kyseliny 6,2 g/l
Datum sběru 8. 10. 2023
Cukernatost 21,8 stupňů
Množství lahví 511

285 Kč

Vespa

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Perzonifikace svěžesti. Výlet za blahem. Sen noci Pálavské.

 

Vinifikace

Jedná se o cuvée Pálavy a Veltlínu, postavené na ovocné svěžesti a podmanivé lahodnosti. A je suché!

Gastronomie

Ukroj a jez:
Bresaola s domácí bagetou
Gastronomie Klasika na talíři:
Ty nejlepší šunkofleky co umíš!
Gastronomie Tohle bude bomba!:
Losos Gravlax

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Sedlec u Mikulova
Trať Nad Nesytem
Archivace 2024-2027
Teplota podávání 12-15 °C
Alkohol 12,5 %
Zbytkový cukr 5,4 g/l
Kyseliny 6,0 g/l
Datum sběru 22.10.2022
Cukernatost 21,4 stupňů
Množství lahví 366

285 Kč

Najburk z Ořechové hory

Ročník 2022 – Suché víno

Charakteristika

Mohutné víno téměř zapomenuté odrůdy dává odpověď, zda má tahle odrůda ještě smysl..

Vinifikace

Jednodenní macerace hroznů, dlouhé válení na kalech. Tohle jo!

Gastronomie

Ukroj a jez:
Zvěřinová terinka
Klasika na talíři:
Pečené kuře s jarní nádivkou
Tohle bude bomba!:
Rissoto s pestem z medvědího česneku

Uzávěr Šroubový
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Březí
Trať Ořechová hora
Archivace 2023-2025
Teplota podávání 7-9 °C
Alkohol 12,5 %
Zbytkový cukr 4,9 g/l
Kyseliny 6,1 g/l
Datum sběru 15.10.2022
Cukernatost 21,4 stupňů
Množství lahví 710

275 Kč

Veltlínské Zelené

Ročník 2022 – Suché víno

Charakteristika

Svěží, minerální Veltlín ze skvělé trati. Ovocitá chuť je doplněna slušnou mineralitou v dochuti.

Vinifikace

Víno zrálo v nerezi za častého míchání jemných viničních kalů.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Chleba se škvarkovou pomazánkou
Klasika na talíři:
Uzena makrela na špejli
Tohle bude bomba!:
Pečený jehněčí hřebínek

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Dolní Dunajovice
Trať Zimní vrch
Archivace 202–2027
Teplota podávání 7–9 °C
Alkohol 12,5 %
Zbytkový cukr 2,4 g/l
Kyseliny 6,0 g/l
Datum sběru 15. 10. 2022
Cukernatost 21,4 stupňů
Množství lahví 640

275 Kč

Frizzante

Ročník 2022 – Polosladké víno

Charakteristika

Perlivé víno z odrůdy Cabernet Moravia, višňový džem na nose i jazyku.

Vinifikace

Ovocitý syl rosé byl doplněn o jemné perlení.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Malinový sorbet
Klasika na talíři:
Salát s tuňákem
Tohle bude bomba!:
Tapas

Uzávěr Šroubový
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Březí
Trať Ořechová hora
Archivace 2023–2024
Teplota podávání 7-9 °C
Alkohol 12,0 %
Zbytkový cukr 15,9 g/l
Kyseliny 7,0 g/l
Datum sběru 15.10.2022
Cukernatost 20,0 stupňů
Množství lahví 350

239 Kč

Dál mohou jen ti, kterým bylo 18 let.
Pokud jste starší 18 let, klikněte na "Ano"

Ano Ne