Nabídka vín

Sekt z Vlašáku

Ročník 2022 – Suché víno

Charakteristika

Brut nature sekt vyrobený metodou kvašení v lahvi.

Vinifikace

Z ikonické trati je jednou za čas potřeba vyrobit bubliny. Bez cukru, bez pardonu!

Gastronomie

Ukroj a jez:
Čerstvé škvarky
Klasika na talíři:
Mušle sv. Jakuba
Tohle bude bomba!:
Ústřice, kámo!

Uzávěr Korkový
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Březí u Mikulova
Trať Ořechová hora
Archivace 2024–2028
Teplota podávání 7-9 °C
Alkohol 12,0 %
Zbytkový cukr 1,0 g/l
Kyseliny 7,2 g/l
Datum sběru 9.9.2022
Cukernatost 20,0 stupňů
Množství lahví 200

445 Kč

Ryzlink rýnský

Ročník 2021 – Polosladké víno

Charakteristika

Orgasmický ryzlink z totálně přezrálých hroznů napadených ušlechtilou plísní. Meruňky, zahradní ovoce, med, vše v dokonalé souhře.

Vinifikace

Víno pozvolna kvasilo déle než dva měsíce, zráním na lahvi bude ještě zajimavější.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Uzená sladkovodní ryba
Klasika na talíři:
Borůvkové knedlíky sypané perníkem
Tohle bude bomba!:
Foie Gras, karamelizované hrušky Williams

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Výběr z bobulí
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Drnholec
Trať Šibeniční vrch
Archivace 2021–2027
Teplota podávání 7–10 °C
Alkohol 13 %
Zbytkový cukr 44,8 g/l
Kyseliny 9,8 g/l
Datum sběru 26. 10. 2021
Cukernatost 27,6 stupňů
Množství lahví 740

325 Kč

Cukrová Vata

Ročník 2023 – Polosladké víno

Charakteristika

Víno s vyšším zbytkovým cukrem. Moje mládí na špejli.

 

Vinifikace

Hrozny dozrály do výběru z bobulí a víno má projev sladkého dezertu.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Zmrzlina
Gastronomie Klasika na talíři:
Palačinky s ovocem
Gastronomie Tohle bude bomba!:
Císařský trhanec

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Archivace 2023-2028
Teplota podávání 7-9 °C
Alkohol 14,0 %
Zbytkový cukr 28,2 g/l
Kyseliny 7,5 g/l
Datum sběru 15.10.2023
Cukernatost 27,4 stupňů
Množství lahví 350

299 Kč

Žehlička

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Perzonifikace svěžesti. Výlet za blahem. Sen noci Pálavské.

 

Vinifikace

Jedná se o cuvée Rýňáku a Muškátu, postavené na ovocné svěžesti a uvěřitelnosti. A je suché!

Gastronomie

Ukroj a jez:
Srnčí paštika
Gastronomie Klasika na talíři:
Houbové ragů
Gastronomie Tohle bude bomba!:
Kalamáry

Přívlastek Pozdní sběr
Archivace 2024-2027
Teplota podávání 7-9 °C
Alkohol 13,0 %
Zbytkový cukr 5,6 g/l
Kyseliny 6,3 g/l
Datum sběru 12.9.2023
Cukernatost 21,4 stupňů
Množství lahví 350

299 Kč

Jedno

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Není nejlepší. Je Jedno. Pije se v ráji!

 

Vinifikace

Jedná se o cuvée Rýňáku a Vlašáku, v obou případech byly hrozny masivně napadeny ušlechtilou plísní. A je suché!

Gastronomie

Ukroj a jez:
Hodně nazrálé sýry
Gastronomie Klasika na talíři:
Hovězí pečeně se smetanovou omáčkou
Gastronomie Tohle bude bomba!:
Kohout na víně

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Archivace 2024-2027
Teplota podávání 7-9 °C
Alkohol 13,0 %
Zbytkový cukr 5,0 g/l
Kyseliny 6,8 g/l
Datum sběru 16.10.2023
Cukernatost 22,9 stupňů

299 Kč

Merlot Chlap

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

V dnešní společnosti nějak dochází Chlapi... Jeden je tady.

 

Vinifikace

Bio vinice, ideálně zralé hrozny. Devět měsíců v pětiletých sudech.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Co třeba rostbíf?
Gastronomie Klasika na talíři:
Hovězí pupek
Gastronomie Tohle bude bomba!:
Rare steak z jelena

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Výběr z hroznů
Vinařská podoblast Velkopavlovická
Obec Kurdějov
Trať Stará hora
Archivace 2030
Teplota podávání 10-12 °C
Alkohol 13,5 %
Zbytkový cukr 0,1 g/l
Kyseliny 5,2 g/l
Datum sběru 10.10.2023
Cukernatost 24,4 stupňů
Množství lahví 500

299 Kč

Frankovka Ona

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Umí poplést hlavu. Je návyková.

 

Vinifikace

Bio vinice v úzkém sponu, pětileté sudy.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Čokoládový desert
Gastronomie Klasika na talíři:
Flank steak
Gastronomie Tohle bude bomba!:
Pomalu tažený hovězí pupek

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Výběr z hroznů
Vinařská podoblast Velkopavlovická
Obec Kurdějov
Trať Stará hora
Archivace 2033
Teplota podávání 10-12 °C
Alkohol 15,0 %
Zbytkový cukr 0,3 g/l
Kyseliny 5,5 g/l
Datum sběru 22.10.2023
Cukernatost 25,0 stupňů
Množství lahví 620

299 Kč

Tramín Červený

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Strukturované víno s vůní koření, rozinek a medu, jemuž v chuti dominuje projev kompotu ze zahradního ovoce.

Vinifikace

Hrozny při sběru vykazovaly napadení ušlechtilou plísní. Aromatika vína tedy míří k medu, koření a ovoci. Víno bylo dlouho mícháno na jemných kalech, což umocnilo jeho rafinovanou strukturovanost. Tohle klidně archivujte, přátelé!

Gastronomie

Ukroj a jez:
Modré sýry
Klasika na talíři:
Svíčková na smetaně
Tohle bude bomba!:
Thai red curry

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Výběr z hroznů
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Sedlec u Mikulova
Trať Nad Nesytem
Archivace 2024–2028
Teplota podávání 7–9 °C
Zbytkový cukr 3,6 g/l
Alkohol 14,5 %
Kyseliny 6,4 g/l
Datum sběru 20. 10. 2023
Cukernatost 24,4 stupňů
Množství lahví 800

295 Kč

Pálava

Ročník 2023 – Polosuché víno

Charakteristika

Plnotučná Pálava s opulentní aromatikou a absolutně harmonickou chutí. 

Vinifikace

Probíhalo ležení na kalech, nebylo s nimi mícháno.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Jahody a šlehačka
Klasika na talíři:
Asijská kuchně
Tohle bude bomba!:
Svatební dort

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Sedlec u Mikulova
Trať Nad Nesytem
Archivace 2023–2027
Teplota podávání 7-9 °C
Alkohol 13,0 %
Zbytkový cukr 10,2 g/l
Kyseliny 7,3 g/l
Datum sběru 13.10.2023
Cukernatost 22,4 stupňů
Množství lahví 520

295 Kč

Pet-Nat z Pálavy

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Pelivé naturální bubliny z Pálavy

Vinifikace

Krásná záležitost. Svěží bublinky s jemným kalem, samozřejmě suché!

Gastronomie

Ukroj a jez:
Jahodová zmrzka
Klasika na talíři:
Řízek a salát
Tohle bude bomba!:
Telecí ledvinky na smetaně 

Uzávěr Šroubový
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Sedlec u Mikulova
Trať Nad Nesytem
Archivace 2024-2027
Teplota podávání 7-9 °C
Alkohol 12,0 %
Zbytkový cukr 0,4 g/l
Kyseliny 7,1 g/l
Datum sběru 10.9.2023
Cukernatost 21,0 stupňů
Množství lahví 120

295 Kč

Rulandské bílé

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Mohutné a souměrné víno nechá naplno vyniknout skvělé trati. Krémovost prostupuje celé víno a podporuje jeho minerální konec.

Vinifikace

Víno se dělalo úplně samo. Samozřejmě proběhla práce s jemnými kaly.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Čerstvé uzené, křen, okurek
Klasika na talíři:
Vídeňský pajšl
Tohle bude bomba!:
Souse vide bůček, čočka

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Březí
Trať Liščí vrch
Archivace 2024–2027
Teplota podávání 7–9 °C
Alkohol 13,0 %
Zbytkový cukr 1,0 g/l
Kyseliny 6,2 g/l
Datum sběru 8. 10. 2023
Cukernatost 21,8 stupňů
Množství lahví 511

285 Kč

Vespa

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Perzonifikace svěžesti. Výlet za blahem. Sen noci Pálavské.

 

Vinifikace

Jedná se o cuvée Pálavy a Veltlínu, postavené na ovocné svěžesti a podmanivé lahodnosti. A je suché!

Gastronomie

Ukroj a jez:
Bresaola s domácí bagetou
Gastronomie Klasika na talíři:
Ty nejlepší šunkofleky co umíš!
Gastronomie Tohle bude bomba!:
Losos Gravlax

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Sedlec u Mikulova
Trať Nad Nesytem
Archivace 2024-2027
Teplota podávání 12-15 °C
Alkohol 12,5 %
Zbytkový cukr 5,4 g/l
Kyseliny 6,0 g/l
Datum sběru 22.10.2023
Cukernatost 21,4 stupňů
Množství lahví 366

285 Kč

Ebeny

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

75% Pinot Noir blanc plus 25% Pinot blanc. Tolik řeč čísel. Ale řeč chuti je mnohem zajímavější!

 

Vinifikace

Dlouhé ležení na kalech v pravidelných intervlech míchání.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Ovčí sýr
Gastronomie Klasika na talíři:
Neapolská pizza
Gastronomie Tohle bude bomba!:
Zajíc na setaně

Uzávěr Šroubový
Vinařská podoblast Velkopavlovická
Obec Kurdějov
Trať Stará hora
Archivace 2024–2028
Teplota podávání 7-9 °C
Alkohol 13,5 %
Zbytkový cukr 3,8 g/l
Kyseliny 6,4 g/l
Datum sběru 12.9.2023
Cukernatost 23,0 stupňů

285 Kč

Pálava

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Dokonale zralé hrozny a šetrný proces výroby podtrhují odrůdovost vína. Zrání na jemných kalech podpořilo minerální konec vína.

Vinifikace

Bohaté ovocité víno, které vyniká svojí svěžestí. Kombinuje chuť dozrálého hroznu a citrusových plodů. V aromatice se projevuje vůni kvetoucí louky.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Salát Caesar
Klasika na talíři:
Pstruh na másle
Tohle bude bomba!:
Rissoto s mladým chřestem

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Sedlec u Mikulova
Trať Nad Nesytem
Archivace 2023–2025
Teplota podávání 7–9 °C
Zbytkový cukr 5,8 g/l
Alkohol 12,5 %
Kyseliny 6,4 g/l
Datum sběru 2. 10. 2023
Cukernatost 22,2 stupňů
Množství lahví 280

285 Kč

Veltlínské Zelené

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Svěží, minerální Veltlín ze skvělé trati. Ovocitá chuť je doplněna slušnou mineralitou v dochuti.

Vinifikace

Víno zrálo v nerezi za častého míchání jemných viničních kalů.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Chleba se škvarkovou pomazánkou
Klasika na talíři:
Uzena makrela na špejli
Tohle bude bomba!:
Pečený jehněčí hřebínek

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Dolní Dunajovice
Trať Zimní vrch
Archivace 2024–2027
Teplota podávání 7–9 °C
Alkohol 12,5 %
Zbytkový cukr 2,8 g/l
Kyseliny 6,2 g/l
Datum sběru 15. 10. 2023
Cukernatost 21,4 stupňů
Množství lahví 640

275 Kč

Cabernet Moravia

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Morávku dělal můj děda. Měl ju dobrou. Vzpomínám!

 

Vinifikace

Super ročník, starší sudy. Sakra se povedla.

Gastronomie

Ukroj a jez:
Hodně nazrálé sýry
Gastronomie Klasika na talíři:
Pečené maso
Gastronomie Tohle bude bomba!:
Tartar z muflona

Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Březí u Mikulova
Trať Ořechová hora
Archivace 2024-2030
Teplota podávání 10-12 °C
Alkohol 14,5 %
Zbytkový cukr 0,2 g/l
Kyseliny 5,5 g/l

Vespa Zimní pneumatiky

Ročník 2023 – Suché víno

Charakteristika

Tohle vám bude klouzat!

 

Vinifikace

Jedná se o cuvée Veltlínu a Pálavy! Máš žízeň na víno? Pošli ho tam!

Gastronomie

Ukroj a jez:
Salát Caprese
Gastronomie Klasika na talíři:
Vepřová játra s domácí majonézou
Gastronomie Tohle bude bomba!:
Bažant na víně

Uzávěr Šroubový
Přívlastek Pozdní sběr
Vinařská podoblast Mikulovská
Obec Sedlec u Mikulova
Trať Nad Nesytem
Archivace 2024-2027
Teplota podávání 7-9 °C
Alkohol 12,5 %
Zbytkový cukr 5,4 g/l
Kyseliny 6,0 g/l
Datum sběru 12.10.2023
Cukernatost 22,2 stupňů
Množství lahví 120

Dál mohou jen ti, kterým bylo 18 let.
Pokud jste starší 18 let, klikněte na "Ano"

Ano Ne